Odlične vijesti za Apoksiomena i Mali Lošinj stižu s Bola na otoku Braču, gdje je na “Danima hrvatskog turizma”, tradicionalnom skupu turističkih djelatnika održanom 26. i 27. listopada 2016., održana dodjela nacionalnih turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim turističkim odredištima.

Grad Mali Lošinj dobitnik je godišnje hrvatske turističke nagrade za najuspješniju destinaciju zdravstvenog turizma u kategoriji destinacija godine, a projektu Apoksiomen na otoku vitalnosti dodijeljena je nagrada za inovaciju godine.

Ideja projekta „Apoksiomen na otoku vitalnosti“ bila je povezati bogato kulturno nasljeđe otoka Lošinja i pronalazak kipa Apoksiomena s turističkom ponudom i to na interaktivni način, tako da gost koji je posjetio Muzej Apoksiomena, može uživati i u Apoksiomenovoj antičkoj kuhinji, isprobati Apoksiomenovu masažu, koristiti Apoksiomenovu kozmetičku liniju, kupiti suvenire i proizvode na bazi antike (Apoksiomenov čaj, antičko posuđe, antički nakit), uživati u jedrenju antičkim plovim putevima, istraživati podmorje s arheološkim lokalitetima, te ponudi turističkih agencija baziranih na priči Apoksiomena.

Više informacija na linku.