Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju poziva vas na posebno događanje u sklopu manifestacije Noć muzeja 2017.! Tema ovogodišnje Noći muzeja je "Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo" pa smo prvu Noć muzeja u Muzeju Apoksiomena odlučili posvetiti Josipu Kašmanu, pjevaču baritonu rođenom u Malom Lošinju.  

U petak 27. siječnja, od 17 sati do 1 sat iza ponoći, budite dio predivne glazbene priče "Josip Kašman - kralj baritona" u čast lošinjskom glazbenog velikanu. Uz program koji se odnosi na lik i djelo Josipa Kašmana - izložbu, projekciju filma te slušaonicu, dođite da zajedno uživamo u siječanjskoj noći kada brojni muzeji diljem Hrvatske rade do kasno u noć i širom otvaraju vrata za svoje posjetitelje.

Ulaz u Muzej Apoksiomena na ovo događanje je besplatan.

Josip Kašman je glazbeni velikan koji je nekoć bio poznat, kako u Europi - gdje je pjevao u svim većim opernim kućama, tako i u Americi gdje je otvorio Metropolitan operu. Hrvatsku je trajno zadužio ulogom Mislava u istoimenoj operi kojom je 1870. godine u Zagrebu osnovana prva stalna opera u Hrvatskoj. Lošinjanin svjetskog glasa zaslužuje mnogo više pažnje no što mu se danas posvećuje pa Muzej Apoksiomena svoje prvo sudjelovanje u Noći muzeja organizira kao hommage ovom značajnom glazbeniku.

Izvor fotografije i više informacija na enciklopedija.hr