Muzej Apoksiomena je jedan od 5 projekata iz Hrvatske nominiranih za nagradu Piranesi Award!

Nagrada Piranesi dodjeljuje se najuspješnijim arhitektonskim projektima na Piranskim danima arhitekture, međunarodnoj arhitektonskoj konferenciji koja se od 1983. godine održava u gradu Piranu u Sloveniji, evaluirajući trenutačne tendencije u arhitekturi. Cilj konferencije je podcrtati najnovije trendove svjetske arhitektonske scene te predstaviti najprogresivnije i inovativne ideje arhitektonske produkcije iz regije.

U sklopu Piranskih dana arhitekture na konferenciji sudjeluje niz govornika, gostiju i predavača te se dodjeljue Piranesi Award – nagrada za najuspješnije realizacije recentno izvedenih projekata arhitektonskih praksi iz osam država Centralne Europe; Austrije, Hrvatske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Slovačke i Slovenije.

Selektori Piranesija iz svake od država nominiraju 5 arhitektonskih projekata realiziranih u proteklih godinu dana. U nastavku pogledajte koji su projekti iz Hrvatske, uz Muzej Apoksiomena, nominirani za nagradu, a više informacija o Piranesi Award te nominirane iz ostalih država pogledajte na linku.  

  • Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj, 2016. / Arhitekti: Idis Turato i Saša Randić, Interijeri soba: Vanja Ilić (Bijela soba), Kulenturato – Nora Turato i David Kulen (Šarena soba), MKF&AT i Bosnić+Dorotić (Žuta soba)
  • Kuća na otoku Silbi, Silba, 2015. / Arhitekti: Iva Letilović i Igor Pedišić
  • Bazenski kompleks Svetice, Zagreb, 2016. / Arhitekti: Vjera Bakić i Matthias Kulstrunk
  • Aquatica – Akvarij i muzej rijeka, Karlovac, 2016. / Arhitekti: 3LHD
  • Hotel Amarin, Rovinj, 2016. / Arhitekti: Studio UP, Intervencije u interijeru: Numen/ForUse, Damir Gamulin Gamba, krajobrazna arhitektura: Ksenija Jurčić Diminić